1ΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΟ ΔΑΣΟΣ-ΘΗΒΑ 2023»

1ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός 

«ΤΟ ΔΑΣΟΣ-ΘΗΒΑ 2023» 

Ο Σύλλογος Χιονοδρόμων, Ορειβατών και Ποδηλάτων Θήβας (ΣΧΟΠ Θήβας),  προκηρύσσει τον 1ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό «ΤΟ ΔΑΣΟΣ-ΘΗΒΑ 2023» για τους μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας. Ο διαγωνισμός έχει λάβει έγκριση από την  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.Αποφ/7901/27-12-2022 και θα διεξαχθεί το σχολικό έτος 2022-2023. 

Σκοπός-Στόχοι 

Στόχοι του διαγωνισμού είναι: 

1. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το φυσικό περιβάλλον και την  σημαντικότητά του.  

2. Η γνωριμία και η ενδεχόμενη επαφή με τη βιοποικιλότητα του δάσους, η  αναγνώριση της αξίας του και της αναγκαιότητας της προστασίας του. 

3. Οι αξίες και συναισθήματα που μας δίνει η επαφή με το περιβάλλον.  4. Η αναγνώριση της αισθητικής διάστασης του δάσους. 

Έργα διαγωνισμού 

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν με τη δημιουργία μίας Αφίσας ή ενός  έργου Ζωγραφικής ή ήχου ή βίντεο με ένα μήνυμα για την ενίσχυση της  βιοποικιλότητας και της αξίας της ύπαρξης των δασών στη ζωή μας. 

∙ Εάν η δημιουργία είναι σε μορφή τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σποτ, θα  πρέπει να έχει διάρκεια 1 λεπτό και να υποβληθεί με CD ή DVD. 

∙ Εάν η δημιουργία είναι μία Αφίσα, θα πρέπει οι διαστάσεις να έχουν μέγεθος  Α3 

∙ Τα έργα θα υποβάλλονται μαζί με ένα τίτλο και τα στοιχεία των  συμμετεχόντων (όνομα, επώνυμο, σχολείο, τίτλο έργου, ονοματεπώνυμο  υπεύθυνου εκπαιδευτικού, τηλέφωνο και e-mail σχολείου). Στο φάκελο θα 

εμπεριέχεται και η δήλωση γονικής συναίνεσης συμμετοχής του μαθητή στο  διαγωνισμό. 

Όροι και προϋποθέσεις 

Α. Οι συμμετοχές των μαθητών θα είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές (αποτελούμενες  από 2 μαθητές ίδιας βαθμίδας και έναν υπεύθυνο εκπαιδευτικό) Κάθε ομάδα  μαθητών μπορεί να συμμετέχει με ΜΙΑ ΜΟΝΟ συμμετοχή. Τα έργα θα πρέπει να  υποβάλλονται στην πρωτότυπη μορφή τους και να μην έχουν λάβει μέρος σε κάποιον  άλλο διαγωνισμό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 

Β. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος. 

Γ. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο διαγωνισμό δεν έχει καμία οικονομική  επιβάρυνση για εκείνους ή το σχολείο, ενώ το σχολείο θα πρέπει να ζητήσει τη  σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών.  

Δ. Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού «ΤΟ ΔΑΣΟΣ-ΘΗΒΑ 2023» θα επιστρέψει όλα τα έργα μετά την έκθεση στους δημιουργούς τους και θα διασφαλίσει τα  προσωπικά δεδομένα και τα πνευματικά δικαιώματα των μαθητών/τριών. 

Ε. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η Παρασκευή 31 Μαρτίου  2023. Τα έργα θα αποσταλούν στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του ΣΧΟΠ Θήβας υπόψη  του Γκιόκα Νικόλαου οδός: Επαμεινώνδα 147, ΤΚ 32200, Θήβα.. Τα σχολεία που θα  συμμετέχουν θα πρέπει επίσης να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την  Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του  Συλλόγου sxopthivas@gmail.com . 

ΣΤ. Τα έργα ζωγραφικής θα εκτεθούν στο χώρο του ανοιχτού θεάτρου στο Μοσχοπόδι  Θήβας στο χώρο εκκίνησης του ετήσιου Αγώνα “Moschopodi Trail” που θα γίνει στις  23 Απριλίου 2023. 

Ζ. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΣΧΟΠ  Θήβας (https://sxopthivas.com/) και όλα τα σχολεία που θα λάβουν μέρος θα  ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τα αποτελέσματα. 

Βράβευση 

Τα τρία καλύτερα έργα θα επιλεγούν με τα κριτήρια της πρωτοτυπίας, της φαντασίας,  του περιεχομένου, την αισθητική προσέγγιση και την ποιότητα εκτέλεσης, και θα  βραβευτούν. 

Η απονομή των Βεβαιώσεων Συμμετοχής και των Βραβείων θα γίνει στις 23 Απριλίου  2023 στο Μοσχοπόδι-Θήβας, την ημέρα του αγώνα Mosxopodi Trail 2023

Όλα τα σχολεία που θα συμμετέχουν, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες θα  λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.  

Δράσεις αποτίμησης

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει αποτίμηση ως προς την  παιδαγωγική αξία της δράσης και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΣΧΟΠ Θήβας. 

Οργανωτική Επιτροπή 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. 

Κριτική επιτροπή βράβευσης 

Δύο μέλη του συλλόγου και ο εικαστικός Κωνσταντίνος Αγγέλου Διαχείριση της ιστοσελίδας-τεχνική υποστήριξη 

Χρήστος Μπουντούλης. 

Συντονισμός – πληροφορίες 

Πασχαλία Παπαγεωργίου 6978986918

Don’t Stop Here

More To Explore

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε την εταιρεία LOUX – ΛΟΥΞ – Φυσική Ελληνική Απόλαυση στην οικογένεια του Moschopodi Trail ως ένα από τους χορηγούς μας

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε την εταιρεία LOUX – ΛΟΥΞ – Φυσική Ελληνική Απόλαυση στην οικογένεια του Moschopodi Trail ως ένα από τους χορηγούς μας. Η Λουξ παράγει καινοτόμα, υψηλής ποιότητας προϊόντα τα οποία ξεχωρίζουν για τη γεύση τους. H σειρά λουξ Tea, ανατρέπει όσα

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε την εταιρεία Dole στην οικογένεια του Moschopodi Trail ως ένα από τους χορηγούς μας

Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε την εταιρεία Dole στην οικογένεια του Moschopodi Trail ως ένα από τους χορηγούς μας. Η μάρκα DOLE® είναι ξεχωριστή. Χτισμένη στην υπόσχεση της σταθερής αριστείας, αναγνωρίζεται και εμπιστεύεται από τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Συνώνυμη με τις βέλτιστες αγρονομικές